Hjälp för gustavianska webbplatsen

Verkar det inte fungera som det ska? Titta isåfall nederst på den här sidan.

Vad kan man göra här?

Här kan man:

Du väljer vart du vill gå vidare genom att klicka på de olika alternativen i menylisten precis under texten "Gustavianska Släkten" i sidans övre del.

För att komma åt en stor del av informationen måste man vara inloggad på siten. Loggar in gör man på förstasidan genom att mata in sitt användarnamn och lösenord som man fått sig tillsänt. Om du tappat bort ditt lösenord, skicka ett mail till webmaster@gustavianska.org så kan du få ett nytt.

Information om släktmötet finns dels på förstasidan, dels inne i forumet.

Släktrullan finns att se dels som ett släktträd, dels som en lista. Om du vill meddela en förändring så kan du dubbelklicka på en person i trädet eller listan och ange nya uppgifter i ett formulär som du då får upp, vi lägger sen in detta i rullan så fort vi hinner.  Dina egna uppgifter i rullan syns också på förstasidan när du har loggat in, så du kan lätt se ifall något fattas eller inte stämmer. Vi vill gärna att alla som använder sig av e-mail lägger in sin e-mail adress i rullan så att vi kan använda den istället för att skicka brev.

Forumet är en form av diskussionsgrupper eller anslagstavla där alla kan skriva.Det är till för att vi ska kommunicera med varandra, inte bara för att föra information från festkommittén till er andra. Starta diskussioner, kasta ut frågor och använd det som anslagstavla. 

Forumet har en egen menyrad, om du vill komma tillbaka till startsidan trycker du på alternativet "Hem".

Man måste vara inloggad för att kunna posta i forumet  Det man postar kan ses och svaras på av alla andra inloggade. På forumets förstasida finns en uppräkning av alla underforum, uppdelad i några grupper. Inuti ett underforum kan vem som helst starta en "tråd" dvs ett första meddelande med godtyckligt antal svar fram och tillbaka. Det finns en knapp för detta: "Ny Tråd"  

Mer om forumet finns att läsa i forumet under Forum start > Websiten > Hur det här forumet fungerar > Instruktioner för forum i forumet.

Bilder finns i underavdelningen bilder som man kan gå till från startsidan. Där listas alla bilder vi har lagt upp på webben och därifrån kan man öppna dem och titta på dem. I vissa fall kan det finnas oidentifierade personer på bilderna som vi gärna tar emot namnförslag på ifall ni känner igen den. Om någon har en gammal släktbild som ni tror kan vara av intresse så maila gärna till Webansvarig

 

Anmälan till släktmötet kommer att kunna göras på websiten, men den funktionen är inte riktigt klar ännu...

 

Felsökning

Om det inte verkar fungera som det ska så är här några tips som kanske kan hjälpa:

Släktrullan fungerar bäst i Internet Explorer version 5.5 eller senare. Övriga Webläsare kan ha problem, jag har provat med Firefox och den var extremt långsam.

När man dubbelklickar en person för att redigera uppgifter i släktrullan så görs det i ett nytt fönster. En del användare har sk "popup-blockers" installerade, dvs program som hindrar websidor att öppna nya fönster, för att stoppa oönskad reklam etc. Internet Explorer version 6 har en sådan popup-blocker inbyggd. Har man ett sånt program så måste man tala om för det att www.gustavianska.org har rätt att öppna fönster. I internet explorer kan man göra det genom att högerklicka i den gula raden som visas överst i sidan när den har blockerat öppningen av ett fönster.

 

 

adidas skor new balance skor polo skjorta michael kors rea air max tavas nike air max thea air jordan skor nike free 5.0 dam louis vuitton neverfull mm nike air max 90 dam adidas ultra boost parajumpers jacka louboutin sverige polo ralph lauren rea uggs rea nike roshe nm flyknit new balance rea jordan skor adidas sneakers canada goose jacka herr

parajumpers sale parajumpers outlet parajumpers jacke moncler daunenjacke moncler jacken damen peuterey sale canada goose damen barbour online canada goose jacke damen woolrich damen canada goose international ag ugg boots baby canada goose sale peuterey jacken moncler sale